kehidupan didunia

..Don't judge me by my past.. I don't live there anymore.. :)

..h.a.t.i..

Search This Blog

Wednesday, January 20, 2010

Anda belum matang sekiranya...
MENGHABISKAN nilai kad telefon pra-bayar untuk berbual dengan ‘kekasih’ sedangkan wang membelinya daripada ibu bapa anda.


RELA menunggu berjam-jam, dalam hujan pula, untuk melihat gadis yang anda ‘cintai’ melintas jalan sedangkan anda solat secara ekspres (kurang 2 minit untuk 4rakaat) atau tidak solat langsung!


MEMARAHI bahkan sanggup menampar adik anda yang tersilap cakap sebaliknya mampu tersenyum sekalipun dimaki-hamunatau dihina oleh wanita yang anda minati.


SANGGUP membaca novel cinta yang berates-ratus muka surat dalam tempoh sehari, padahal tidak pernah membaca Al-Quran walaupun satu muka surat setahun!


ASYIK terkenang wajah kekasih yang baru seminit berpisah dengannya tetapi tidak terkenang pun wajah ibu yang telah berbulan-bulan tidak anda temui.


SUSAH hati jika tidak menerima surat, e-mail atau SMS daripada orang yang anda cintai sebaliknya anda tahu bahawa anda sendiri sudah lama tidak mengirimkan berita, menelefon, atau member SMS kepada bapa anda di kampung.


MEMAKAI pakaian yang sehabis cantik untuk dating degan kekasih sebaliknya hanya memakai singlet atau tidak berbaju langsung ketika solat.


LEBIH banyak mengucapkan kalimah ‘I Love You’ berbanding kalimah zikir seperti tasbih, tahmid, tahlil, dan takbir.

No comments: